Gårdens folk
Igennem tiderne har utroligt mange mennesker haft deres daglige gang på Ausumgaard.
Køkkenpiger, karle, kogekoner og mange flere har bidraget til arbejdet i marken, pasning af dyrene og husholdning samt vedligeholdelse af bygningerne.
I dag er vi en flok på cirka 30 personer, der har vores daglige gang på gården. Heraf er der nogle stykker i flexjob og indimellem har vi også praktikanter eller folk i afklaringsforløb med på holdet. Dertil kommer sæsonmedarbejdere, der år efter år kommer og giver en hånd i høstperioden.
Vores medarbejderflok er sammensat af både håndværkere, landmænd, akademikere samt indimellem studerende og ufaglærte – og det gør os til en broget flok. Det ser vi dog kun som en styrke, da arbejdsopgaverne på gården også er meget forskelligartede, og vi har alle hver vores at byde ind med, og tilsammen udgør vi et fantastisk team – i hvert fald, hvis vi selv skal sige det.
Vi lytter til brostenene
Folkestuen
I dagligdagen arbejder vi alle med hver vores opgaver og vi er derfor spredt rundt om på gården og i markerne. Derfor er den traditionelle folkestue i stuehuset et vigtigt samlingspunkt for os allesammen. Her mødes vi så vidt muligt 2 gange om dagen til formiddagskaffe og middagsmad – og på den måde styrker vi sammenholdet og giver alle medarbejdere mulighed for at følge med i hinandens hverdag.
For os har det stor værdi, at vi både kan hygge os sammen som kollegaer, samt arbejde godt sammen på tværs af fagligheder, og derfor er folkestuen vores krumtap. Her er varme og vedkommenhed, her er smil og alvor, og her kan vi samles om det gode måltid mad, som jo faktisk er omdrejningspunktet i vores arbejde med landbrug og fødevareproduktion.
Medarbejdere
Maria Lundgaard-Karlshøj
Kristian Lundgaard-Karlshøj
Kirsten Lundgaard-Karlshøj
Tom Emil Poulsgaard
Kim Jørgensen
Maria Kofoed Kristensen
Bente Tradsborg
Kristine Tved Mose
Ausumgaard