Julemarked på gården

Julehygge for hele familien

Den 8., 9. & 10. december 2023

Hvert år forvandler vores gård sig til et magisk julemarked, der strækker sig over tre dage. De historiske omgivelser kommer til live med over 80 stadeholdere, der indtager de gamle stalde og hølofter.

Gå på opdagelse i en verden af lækre råvarer, unikke julegaver, smukt håndværk og farverige dekorationer – alt sammen nøje udvalgt for sin høje kvalitet og fortællingen bag.

Mærk julestemningen brede sig blandt boderne, hvor smagsprøver og særlige tilbud venter på at forkæle dine sanser. I vores hyggelige cafe kan du slappe af, nyde lækkerier og lytte til julens skønne toner.

Vi har ikke glemt de yngste! Aktiviteter for børn sikrer, at hele familien kan deltage i festlighederne. Gør juleforberedelserne til en fornøjelig begivenhed på vores gård, hvor julemagien er lige om hjørnet.

10 års jubilæum i 2022

Siden 2012 har vi stolt afholdt julemarkeder på Ausumgaard, med undtagelse af 2020 på grund af de udfordringer, som Corona medførte.

Vores juleeventyr startede med en usikkerhed om, hvorvidt folk ville tage turen til gården i december. Drivkraften var vores passion og ønsket om at skabe et julemarked i vores område med fokus på kvalitetsmad og drikkevarer til højtiden.

I begyndelsen var vi blot 12 udstillere på et af gårdens gamle hølofter, der tilbød lækkerier som bagværk, vin, chokolade og julesul. For børnene var der juleværksted, og cafeen serverede varme æbleskiver. I starten var vi kun åbne en fredag eftermiddag og en lørdag midt i december, da vi ikke forventede behovet for at åbne både lørdag og søndag.

Siden 2012 er vores julemarked vokset hvert år. De første år fordoblede vi antallet af udstillere og gæster, og det har resulteret i, at vi næsten hvert år har måttet tage en ekstra bygning i brug for at imødekomme den stigende interesse og skabe tilstrækkelig plads. Vi glæder os til at fortsætte denne tradition og dele juleglæden med vores voksende fællesskab.

Priser

75 kr. for voksne
25 kr. for børn fra 3-15 år
Gratis for børn fra 0-2 år

Parkering

Vi har masser af parkeringspladser i og omkring Ausumgaard. Ved parkering ved vindmøllerne kører vi shuttle med traktor og vogn til/fra indgangen.

Udstillere

I år har vi haft en kæmpe interesse for at få en stand, og måtte melde udsolgt efter kun en måned. Vi er utrolig glade for interessen.

På det store, gamle høloft kan du altid finde de lækreste og mest spændende råvarer til julen.
Her er alt, hvad hjertet kan begære af skønne fødevarer lige fra ost, bagværk, chokolade og nødder til flæskesteg, vin, snaps, øl og søde sager.

I de gamle stalde finder du masser af julegaveideer – lige fra design, mode, blomster og legetøj til smykker, keramik og andet kunsthåndværk.

I alt kan du møde over 80 forskellige udstillere, der alle brænder for deres gode produkter. Du kan se udstillerlisten her.

Praktiske oplysninger:

Tidspunkt:
8.-10. december 2023

Kl. 10-16

Entre:
Voksen: 75 kr.

Børn (3-15 år): 25 kr.

Baby (0-2 år): Gratis

Andet godt at vide:

Vi driver til dagligt landbrug – men elsker at invitere indenfor til events såsom julemarkedet. Vi bruger derfor landbrugets arealer, bygninger mm.. Det betyder, at parkeringsarealer og lign. godt kan være våde, og det er ikke sikkert, at man kan gå fra parkeringen til indgangen uden at få lidt beskidte sko.

Vi har naturligvis forsøgt at lægge billet ind på at få stille vejr med let frost og måske et enkelt lille drys sne – både fordi det er hyggeligt, men også fordi det gør parkeringsarealerne bedre, hvis jorden er frossen. Vi kan desværre ikke garantere frostvejret, og derfor vil vi gerne opfordre til at man iklæder sig praktisk tøj og fodtøj, der ikke er for sart.

Vi gør, hvad vi kan for at gøre det hele så fremkommeligt som muligt – og vi er vant til at vores gæster holder humøret højt sammen med os – også hvis parkeringspladsen bliver lidt mudret.

For kørestolsbrugere og gangbesværede:
Julemarkedet afholdes i gårdens gamle bygninger – både i stalde og på to af de store, gamle hølofter. Der er desværre ikke adgang for kørestole til lofterne. Til gengæld er der adgang til cafe samt to stalde hvor udstillere præsenterer spændende kunsthåndværk og mange forskellige gaveideer.

Særlige parkeringspladser til kørestolsbrugere og gangbesværede findes ved indgangen (kontakt de rare parkeringsfolk, hvis du har brug for dette.)

Kom i kontakt

Vi gør meget ud af at finde de rigtige samarbejdspartnere, både i lokalområdet og på større plan.

Det gælder både i arbejdet med vores konventionelle drift og i arbejdet med udviklingen af nye produkter og tiltag på gården.

Vi er også altid nysgerrige efter at komme i kontakt med vores kunder, og du er derfor altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.