Julemarked 2018

7. – 9. december 2018

ProgramUdstiller
  • Ausumgaard om vinteren

Julemarked 2018

Julehygge og markedsstemning på Herregården 7.-9. december 2018

Igen i år åbner vi dørene til 3 stemningsfulde markedsdage i historiske rammer på gården i december.
Vi pynter op i de gamle stalde og på de gamle hølofter, og som altid er det især de lokale fødevarer, der er i centrum.
Her kan du finde masser af lækre råvarer til julen, og der er også mulighed for at købe spændende julegaver samt blomster og kunsthåndværk – altsammen af høj kvalitet og med masser af gode historier.

I cafeen kan du nyde lidt godt til ganen, imens du lytter til julens skønne toner.

Der vil være masser af smagsprøver, gode tilbud og ikke mindst en skøn julestemning blandt de mange forskellige boder.

Julemarked for 7. gang
Det er 7. gang vi holder julemarked på gården – og endnu engang har vi udstillere i alle stalde og på lofter for at gøre plads til de mange interesserede udstillere og besøgende, og for at undgå for meget “trængsel og alarm”. Derudover holder vi igen åbent over 3 dage. Og vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at skabe en hyggelig stemning, så julemarkedet igen bliver et besøg værd for hele familien.

Vi lytter til brostenene

Priser

50 kr. for voksne
85 kr. weekendbillet voksne
20 kr. for børn fra 3-15 år
30 kr. weekendbillet børn
gratis for børn fra 0-3 år

Parkering

Det er muligt at parkere mange biler i området omkring biogasanlægget, da vi har fået belægning deroppe.
Der vil være mulighed for at køre med folkevognen fra parkeringspladserne ved vindmøllerne.
Vi anbefaler, at man tager fodtøj på efter vejret.

Årets udstillere i 2018

På det store, gamle høloft kan du igen finde alle de lækre og spændende råvarer til julen.
Her er alt, hvad hjertet kan begære af skønne fødevarer; ost, bagværk, chokolade og nødder, juleand, flæskesteg, vin, snaps, øl og søde sager.
I de gamle stalde og på festloftet finder du masser af julegaveideer – lige fra jagtudstyr og outdoor gear til design-interiør, mode, smykker, keramik og andet kunsthåndværk. Der er gaveideer til både børn og voksne, mænd og kvinder.
I alt kan du møde 80 forskellige udstillere, der alle brænder for deres gode produkter.

Se udstillerlisten her

Aktiviteter & underholdning

for store og små

Igen i år vil julemarkedet emme af julens toner, dufte og smage.
Børnene kan boltre sig i halm, klappe dyr, nørkle, gå på skattejagt og meget mere.
Vi får også besøg af Juliane Dixen, som var med i “Den Store Bagedyst” i 2016.
Juliane kommer og bager, og pynter kager sammen med børnene, og så har hun lovet at bage et mesterværk til weekenden. Vi får selvfølgelig også besøg af gårdens egne nisser; Skidt og Pyt, som vil udfordre Juliane i at bage “Pyt Knapper”, så børnene kan få en knap for en ønskeseddel eller sine sutter!
Igen i år får vi besøg af Isskaberiet (Anne Marie Nielsen), som kommer og laver en fortryllende og naturlig isverden. Isskaberiet tryller med is, lys, farver og natur, og kommer til at give os allesammen en oplevelse udover det sædvanlige. Udstillingen bliver dynamisk og kommer til at skifte henover vores tre åbningsdage, så overvej måske en weekendbillet, så du kan komme igen og se udstillingens ændrede udtryk.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt:
Fredag d. 7. december kl. 10-16
Lørdag d. 8. december kl. 10-16
Søndag d. 9. december kl. 10-16

Entre:
50 kr. for voksne
85 kr. weekendbillet voksne
20 kr. for børn fra 3-15 år
30 kr. weekendbillet børn
gratis for børn fra 0-3 år

Parkering:
Vi har sidste år fået mulighed for flere parkeringspladser omkring vores biogasanlæg, og vi har fået lavet en hel del belægning deroppe, så det er muligt at parkere mange biler i det område.
Der vil være mulighed for at køre med folkevognen fra parkeringspladserne ved vindmøllerne.
Vi anbefaler, at man tager fodtøj på efter vejret.

Andet godt at vide

Vi driver til dagligt landbrug – men elsker at invitere indenfor til events såsom julemarkedet. Julemarkedet er derfor netop kendetegnet ved at være “Jul på landet”.
Vi bruger derfor landbrugets arealer, bygninger mm. og det betyder, at parkeringsarealer og lign. godt kan være våde og smattede, og det er ikke sikkert at man kan gå fra parkeringen til indgangen uden at få lidt beskidte sko.
Vi har naturligvis forsøgt at lægge billet ind på at få stille vejr med let frost og måske et enkelt lille drys sne – både fordi det er hyggeligt, men også fordi det gør parkeringsarealerne bedre, hvis jorden er frossen. Men vi kan desværre ikke garantere frostvejret, og derfor vil vi gerne opfordre til at man iklæder sig praktisk tøj og fodtøj, der ikke er for sart.
Vi gør, hvad vi kan for at gøre det hele så fremkommeligt som muligt – og vi er vant til, at vores gæster holder humøret højt sammen med os – også hvis parkeringspladsen bliver lidt mudret.

For kørestolsbrugere og gangbesværede:

Julemarkedet afholdes i gårdens gamle bygninger – både i stalde og på to af de store, gamle hølofter. Der er desværre ikke adgang for kørestole til lofterne. Til gengæld er der adgang til cafe samt to stalde hvor udstillere præsenterer spændende kunsthåndværk og mange forskellige gaveideer.
Særlige parkeringspladser til kørestolsbrugere og gangbesværede forefindes ved indgangen (kontakt de rare parkeringsfolk, hvis du har brug for dette.)

Hjælp os med at blive bedre

Besøger du årets julemarked, er du meget velkommen til at hjælpe os med at evaluere ved at udfylde dette lille spørgeskema.
Samtidig kan du deltage i lodtrækningen om et gavekort på 300,- til gårdbutikken på gården.

Indendørs stadepladser udsolgt – stadig udendørs muligheder!

Send en mail til post@ausumgaard.dk, hvis du er interesseret i en udendørs stadeplads.

Kom i kontakt

Vi gør meget ud af at finde de rigtige samarbejdspartnere, både i lokalområdet og på større plan.

Det gælder både i arbejdet med vores konventionelle drift og i arbejdet med udviklingen af nye produkter og tiltag på gården.

Vi er også altid nysgerrige efter at komme i kontakt med vores kunder, og du er derfor altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.