Samarbejdspartnere

På Ausumgaard tror vi på, at forbrugere i dagens Danmark interesserer sig for, hvor fødevarerne kommer fra og hvordan de er blevet produceret.
Derfor har vi valgt at skabe en særlig produktion af såkaldte Ausumgaardgrise – det er grise, der er opfostret med fokus på dyrevelfærd i form af masser af plads, masser af frisk luft og masser af halm, rodemateriale og hvad der ellers tilfredsstiller grisens naturlige behov. .

En vestjysk velfærdsgris

Økologisk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

Bæredygtighed

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis.

Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

I efteråret 2015 havde vi besøg af Dyrenes Beskyttelse for at få deres vurdering af Ausumgaardgrisenes trivsel og velfærd. Deres vurdering var meget positiv – især fordi grisene har så meget plads både i staldene og under åben himmel. Hvor de fleste danske Frilandsgrise og økologiske grise bliver født på friland, men efter fravænning lever størstedelen af deres liv i stalde med tilhørende udearelaer, så blev Ausumgaardgrisene født i en stald, men derefter sat ud på et stort areal under frugttræer og med fri adgang til at rode i jorden.
Dyrenes beskyttelse så dog gerne, at Ausumgaardgrisene også var født på friland i stedet for i konventionalle farestalde – og derfor fik vi i foråret 2016 for første gang smågrise fra et frilandsopdræt, og i juni måned fik vi certifikat på, at Ausumgaardgrisene er “Anbefalet af Dyrenes beskyttelse”.

Du kan læse mere om kravene fra Dyrenes Beskyttelse her.
Du kan se vores certifikat her.

Dyrens beskyttelse

Besøg Ausumgaardgrisene

Vi har selv stor glæde af at følge med i det muntre griseliv, og den glæde deler vi gerne med vores kunder. Du er derfor altid velkommen til at besøge grisene – og på sigt arbejder vi på, at du også kan følge livet i grisestien tæt her på hjemmesiden.
Du finder grisene i stalden eller i den lille frugtlund lige øst for Ausumgaard – på adressen Villemoesvej 10, 7560 Hjerm.

Kom i kontakt

Vi gør meget ud af at finde de rigtige samarbejdspartnere, både i lokalområdet og på større plan.

Det gælder både i arbejdet med vores konventionelle drift og i arbejdet med udviklingen af nye produkter og tiltag på gården.

Vi er også altid nysgerrige efter at komme i kontakt med vores kunder, og du er derfor altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.